Rustični a uvek u trendu, podovi od biber crepa ili mozaik od biber crepa su uvek odličan izbor. Podovi od biber crepa mogu biti brušeni, raznih šara a u kombinaciji sa staklenom vodom dodatno se itiče boja poda od biber crepa.

Jedan od materijala koji se dobija pečenjem gline, tzv. terakota, nalazi široku primenu u dekoraciji prostora. Bilo da se radi o unutrašnjem ili o spoljašnjem uređenju detalji koji se izrađuju od ovog materijala daju toplinu i patinu prostoru u kojem se nalaze.

Najčešće se postavljaju u vidu podnih i zidnih obloga ali se često koriste i u izradi baštenskih garnitura, žardinjera, roštilja, česmi i različitih manjih detalja.

Postoji bezbroj mogućnosti kombinovanja terakote sa starim gredama, kovanim gvožđem, pletenim nameštajem ali isto tako i sa manje rustičnim materijalima kao što je staklo, fino obrađeno drvo i slično.

Pored gotovih pečenih elemenata komadi terakote se mogu dobiti sečenjem iz stare cigle i starog crepa. Ono što karakteriše ovaj oblik dobijanja gore navedenog materijala je šarolikost boja koju stara cigla i stari crep poprimaju dugogodišnjom izloženošću suncu i atmosferskim promenama. Boje takve opeke variraju od svetlo žute do jarko crvene nijanse i mnogo su življe u odnosu na boje one koja je tek pečena.

Pored podnih i zidnih mozaika u našoj galeriji možete videti različite načine upotrebe terakote u uređenju enterijera i eksterijera.